maanantai 10. joulukuuta 2007

Raamattukoulu Narvassa 14.-17.11.07


Marraskuun 14.-17. päivinä olin raamattukoululaisten kanssa Itä-Virossa. Jo ennen matkaa Herra antoi uskon siihen, että useat tulevat pelastumaan tämän matkan aikana Virossa.

Keskiviikkoiltana oli ensimmäinen kokous Narvan Jumalan Sana seurakunnassa. Kokouksessa oli n 70 henkeä ja jo tässä tilaisuudessa kaksi miestä halusi antaa elämänsä Jeesukselle! Oppilaat palvelivat musiikin, draaman ja todistusten kautta. Martti Ahvenainen julisti sanomaa Jeesuksesta joka kastaa Pyhällä Hengellä. Ihmisiä tuli paljon rukouspalveluun ja kokouksen voimakas ilmapiiri kosketti kaikkia.

Torstaina ryhmä jakaantui kahtia, sillä osa ryhmästämme jäi pitämään tilaisuutta Narvaan ja osa lähti Kohtla-Järvelle. Kohtla-Järvellä oli ensin tilaisuus koulussa, jossa raamattukoululaiset eri tavoin välittivät evankeliumia. Seuraavaksi oppilaat pitivät kokouksen paikallisessa kristillisessä kuntoutuskeskuksessa, jossa toistakymmentä asukasta sai kohdata Jumalan voimakkaan rukouspalvelun aikana. Illalla pidimme vielä kokouksen seurakunnassa. Kokouksen alussa paikalla oli vain kourallinen ihmisiä mutta lopulta pieni kokoussali oli lähes täynnä väkeä. Ilta oli hyvin ”täyteläinen”, täynnä Herran hyvyyttä ja voimaa. Loppukokous Pyhän Hengen voimakkaan ilmestymisen kautta kosketti lähes jokaista läsnäolijaa. Saimme jälleen konkreettisesti kokea kuinka ylösnoussut Jeesus toimii tänään meidän keskellämme!

Perjantaina vierailimme ”levottomien” lasten koulussa ja rehtori varoitti meitä etukäteen siitä, etteivät lapset välttämättä jaksa olla hiljaa paikallaan esityksen aikana. Ensimmäinen tilaisuus oli nuoremmille lapsille ja hyvin sujuneen esityksen jälkeen n 10 lasta halusi kättä nostaen rukoilla, että Jeesus tulee heidän elämäänsä. Toisessa tilaisuudessa, joka sujui myös hyvin rauhallisesti ja jossa vanhemmat, teini-ikäiset olivat läsnä, seitsemän ilmaisi halunsa uskoa Jeesukseen elämänsä herrana. Koulun rehtori oli hyvin kiitollinen vierailustamme ja toivotti sydämellisesti meitä tulemaan myös uudelleen kouluun. Lähes 70 ihmistä sai vierailun aikana koulussa kuulla evankeliumin sanoman.

Perjantaina osa oppilaista kävi pitämässä tilaisuuden myös paikallisessa nuorisokeskuksessa ja myös siellä oli useita jotka halusivat tulla uskoon.

Perjantai-iltana oppilaat palvelivat myös Narvan seurakunnan nuorisokokouksessa jossa oli viitisenkymmentä nuorta mukana.

Lauantaina oli vielä kaksi tilaisuutta. Toinen tilaisuus oli lastenkodissa jossa läsnä oli 13 lasta ja kaksi opettajaa. Viisi lasta nosti rohkeasti kätensä kysyttäessä kuka haluaa uskoa Jeesukseen ja rukoilla, että Hän tulee johtamaan heidän elämäänsä.

Osa ryhmäläisistä kävi pitämässä tilaisuuden vielä paikallisessa kuntoutuskeskuksessa.

Oli upeaa jälleen nähdä kuinka evankeliumi osoittaa voimansa siellä missä sitä kipeimmin tarvitaan. Ihmisten luona, jotka eivät vielä ole uskossa. Neljän päivän aikana lähes kolmekymmentä ihmistä, aikuista, nuorta tai lasta halusi tulla tuntemaan Jeesuksen omana vapahtajanaan!