keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Nigeria, Zaria 21.-26.8.


Zarian “Majesty Bible Church Int’l” seurakunnan Pastori Fola Ajayi kutsui jo keväällä minua vierailemaan seurakuntaansa. Tutustuin häneen helmikuussa Peter Youngrenin kokouskampanjan aikana ja hän kysyi olenko tulossa uudelleen Nigeriaan. Nyt matka järjestyi yllättävän pian.
Kun ajankohta oli sovittu ja pastori piti henkilökuntansa kanssa suunnittelupalaveria niin yllättävä myrsky iski rukoushuoneeseen ja repi seurakunnan kokoushuoneen katon kokonaaan irti paiskaten sen maahan. Pastori kertoi, että hän pääti kuitenkin olla siirtämättä ajankohtaa eteenpäin ja kovalla työllä he olivat saaneet kaiken ajoissa korjatuksi.

Perjantaiaamuna saavuin Abujaan josta ajettiin kolme tuntia Zarian kaupunkiin. Illalla pari tuntia ennen kokouksen alkua alkoi voimakkaasti sataa, joka on tähän aikaan tyypillistä Pohjois-Nigeriassa. Samalla sähköntulo loppui koko kaupungista pariksi tunniksi. Kokoushuone tuli kuitenkin täyteen kuulijoita ja tilaisuudesta muodostui hyvä. Mukana oli myös kuusi pastoria. Jotkut todistivat parantuneensa rukouspalvelun aikana. Puhuin Daavidista esikuvana Kristuksesta ja hänen voitostaan meidän hyväksemme. Tämä oli hallitseva teema viikonlopun aikana.

Lauantaina paikalle tuli 25 pastoria ja evankelistaa muun kokousväen ohessa. Puhuin Pyhän Hengen voitelusta jonka saamme omistaa Kristuksessa ja rukoilin erityisesti pastoreiden kanssa kokouksen lopussa. Tapasin myös tuttuja pastoreita edelliskäynniltäni helmikuussa.

Sunnuntaina ohjelmassa oli seurakunnan päiväkokous jossa väkeä oli paikalla n 70 henkeä. Puhuin Jeesuksen parantavasta voimasta ja viisi ihmistä todisti kokouksen lopussa Herran parantavasta kosketuksesta. Mieleen jäi erityisesti eräs 10v poika joka tuli rohkeasti todistamaan Herran kosketuksesta.
Iltapäivällä vedentulo loppui majoituspaikassani ja sitä kesti vuorokauden. Sadeaikana Nigeriassa ilma on jatkuvasti hautovan kuumaa ja suihkuun tekisi mieli mennä jatkuvasti. No, vesi virtasi taas sitten aikanaan. Muutaman tunnin sähkökatkoksen näyttivät olevan myös säännöllinen ilmiö päivin ja öin kaupungissa.

Maanantai-illaksi kokous oli järjestetty paikallisen hotellin yökerhotiloihin. Pari seurakuntaa käytti tiloja kokoustoimintaansa ja sali tuli täyteen kuulijoita. Ukkosmyrsky sateineen alkoi juuri ennen kokouksen alkua ja järjestävä pastori sanoi, että se oli hyvä koska muutoin kaikki eivät olisi mahtuneet sisään. Jälleen tilaisuudessa oli toistakymmentä pastoria ja evankelistaa.
Kokous oli hyvin voimakas ja rukoilin erlaisten tarpeiden puolesta. Useat täyttyivät Pyhällä Hengellä ensimmäistä kertaa ja sairaat kohtasivat parantajan. Eräs nainen oli tuotu kantamalla kokoussaliin ja hän makasi matolla koko kokouksen ajan kykenemättä edes istumaan. Rukousplvelun aikana hänet kannettiin esiin ja hän jäi käsiinsä nojaten makaamaan salin etuosaan. Herra kohtasi tätä naista ihmeellisesti ja muutaman hetken jälkeen hän käveli ulos salista molemmat kädet kohotettuina taivasta kohden kiittäen Herraa parantumisestaan! Kiitos Jeesukselle hänen ihanasta läsnäolostaan ja rakkaudestaan jota hän osoittaa näille kärsiville ihmisille!

Zaria on muslimien hallinnoima lähes miljoonan ihmisen kaupunki Pohjois-Nigeriassa. Kaupungin asukkaista 94% kuuluu hausa heimoon. Heistä lähes kaikki ovat muslimeja. Kaupungin ulkopuolella olevissa kylissä tehdään jonkun verran evankeliointityötä mutta se on hengenvaarallista työntekijöille. Vainot ovat yhä läsnä kaupungin kritittyjen elämässä ja hankaloittavat työntekoa. Kuitenkin seurakuntien rohkea halu viedä evankeliumia nimenomaan muslimien pariin on ihailtavaa. Pastori Folan näkynä on saada perustettua lähetyskoulu seurakuntansa tontille. Koko Pohjois - Nigeria elää yhä hengellisesti suuressa pimeydessä. Tämä on lähetyshaasteena yhä vielä seurakunnalle.
Portti "vanhaan Zariaan", muslimien täydellisesti hallinnoimaan ydinkaupunkiin