maanantai 16. kesäkuuta 2008

Maardu 31.5.-1.6.08


“Mene takaisin omaan maahasi suomalainen!”

Maardussa, Tallinnan kupeessa olevassa 16 000 asukkaan kaupungissa oli aloitettu uuden seurakunnan istutustyö kaksi kuukautta aiemmin. 

Kaupunki on venäjänkielinen ja ainoastaan ortodoksikirkko ja jehovantodistajat toimivat paikkakunnalla. Nyt järjestimme kahtena päivänä ulkoilmakokoukset keskelle kerrostaloasutusta, jonka vieressä myös uuden työn kokoustila sijaitsee. Kaupunkiin jaettiin edeltäkäsin myös jälleen jokaiseen kotiin evankeliumilehtinen jossa myös mainostettiin tilaisuuksia. Narvan seurakunnasta tuli nuorten lauluryhmä tueksi ja myös Tallinnasta joitakin uskovia.

 

Lauantai-iltapäivän tilaisuus sai hyvän kuulijakunnan. Ehkä viitisenkymmentä kuulijaa pysähtyi kuuntelemaan todistuksia Jeesuksesta ja iloista laulua. Tämän lisäksi sanoma kantautui kovaäänisten välityksellä kaikkiin ympäristön kerrostaloihin.


Aurinko paistoi ja Jumalan rakkaus veti ihmisiä hänen luoksensa. Kaksi naista halusi tilaisuuden jälkeen antaa elämänsä Jesuksen käsiin. Toinen heistä kertoi oman tyttärensä antaneen kokouskutsun hänelle ja tuoneen hänet kokoukseen. Hänen liikkumisensa oli ollut myös vaikeaa kipeän selän tähden. Seuraavana päivänä nainen tuli kertomaan kuinka hänen selkänsä oli myös parantunut edellisenä päivänä. Samoin hän kertoi ettei hänen ystävättärensä ollut tunnistaa häntä koska hänen olemuksnsa oli niin muuttunut edellisestä päivästä. Tällaista tekee Jeesus! 



Toisena päivänä tilaisuutta sävytti voimakas mielipide joka viereisestä talosta huudettiin uudelleen ja uudelleen kokouksen aikana kovalla äänellä. “Mene takaisin omaan maahasi suomalainen”, jatkuen muunlaisena kokouksen arviointina. Tosin eräs ohikulkeva asukas kuullessaan nämä häiriöhuudot huusi lauluryhmälle “soittakaa kovempaa!” Mielenkiintoista oli se, että huutelu taukosi aina puheenvuorojen ajaksi ja jatkui heti niiden jälkeen. Evankeliumi kuitenkin menestyi ja kantoi ihanaa heldelmää pelastuneiden ihmisten muodossa.


Evankeliumi kantoi hedelmää jo perjantai-iltana ennen Maardun kokouksia. Markuksen kanssa käydessämme Viru-kauppakeskuksessa kohtasin suomalaisen liikemiehen joka oli Jumalan voimakkaan kutsun alla. Jonkun aikaa keskusteltuamme hän oli valmis kutsumaan Jeesusta omaan elämäänsä! Kiitos Jumalalle tästäkin johdatuksesta. Oli varmasti hyvä olla Virossa juuri tänä viikonloppuna!